Eikefat 25 liter oak cask med tappekran og stativ

Kjøp
  • kr 2 490,00
  • 1 Igjen
100 % SSL Secure

Et spennende tilskudd for enhver brygger som ønsker å prøve noe nytt i gjæringsprosessen av vin og øl, eller som en dekorativ fyllestasjon under arrangement eller lignende. Glimrende til sekundærgjæring og da spesielt i kategorien surøl.

Stativ, tappekran i tre, og en treplugg til hullet på toppen er inkludert i prisen.

Fatet er laget av eik, med 2cm tykke vegger.
Merk at et nytt eikefat vil gi mye smak på kort tid, og det er derfor anbefalt å starte med noen kraftige øl som Porter eller Stout, eller en kraftig vin.

Hull til kran: Ø 20mm


Før fatet kan brukes til lagring må det trutnes. Skyll først innsiden av fatet 2 til 3 ganger for å fjerne evt trespon. Fyll så fatet med lagringsløsning (se oppskrift under) i 3 til 5 dager. Dette vil gjøre at treverket trekker vann og utvider seg, slik at sprekker tettes. Merk at fatet vil lekke vann i denne perioden, så la det stå et sted med sluk i gulvet. Etterfyll med lagrinsløsning om nødvendig. Når fatet ikke lenger lekker kan du flytte det, men la fatet fortsatt være fylt i 3 til 7 dager til. Deretter kan du tømme og skylle fatet en siste gang, før du fyller det med øl, vin el.


Eikefatet må etter første gangs bruk aldri lagres uten væske, da vil treverket fort begynne å mugne og fatet er ødelagt for bruk. Planlegg derfor å fylle det med noe nytt den dagen det skal tappes. Alternativt fylles fatet med ny lagringsløsning, se oppskrift under.


  • Vann
  • Sitronsyrepulver – 1 g pr. liter vann
  • Campden (sulfitt) – 0,25 g pr. liter vann